Bijzonder Lungau

Lungau is gelegen in het zuidoosten van het Salzburgerland, door hoge bergketens omringd op een hoogte van zo’n 1.000 m. Het is in de zomer het zonnigste gebied in Oostenrijk en in de winter een van de koudste.

Lungau is lang een geïsoleerde regio geweest in het Salzburgerland, omdat men Lungau alleen kon bereiken door te reizen over hoge bergpassen. Daardoor was het nog lang tot in de vorige eeuw een achtergebleven gebied met mooi bewaarde tradities en gebruiken. Mede hierdoor bleef de natuur ongerept en is de ontwikkeling van het cultuurlandschap niet doorgeschoten zoals elders in Oostenrijk omwille van de “vooruitgang” gebeurde. Pas in de zeventiger jaren na de aanleg van de autosnelweg van Salzburg naar Villach is deze regio ontsloten.

Hier is de natuur met zijn diepblauwe bergmeren en prachtige Almen met het door de mens geschapen landschap er omheen adembenemend mooi. En het wordt nog immer door de inwoners op duurzame wijze in evenwicht gehouden. Het is daarom dat Lungau het predicaat UNESCO Biosphärenpark heeft gekregen!

In Lungau treft men puur schone lucht en kristal helder water in overvloed aan.

Genieten in Lungau

Alle vier jaargetijden kunt u in Lungau volop genieten. In het voorjaar, zomer en herfst kan men genieten van de bergen, beken, meren, Almen(bloemen) en de heerlijke lokale gastronomie in de vele nog zo gemütliche Berghütten, die u onderweg tegenkomt. Of dit nu te voet is of op uw mountainbike. De herfst is hier tevens zo een aangenaam jaargetijde met de prachtige kleuren en geuren op de omringende berghellingen en ook vaak met heerlijk weer nog.

In de winter zijn er legio activiteiten mogelijk in het sneeuwzekere Lungau, van wandelen en langlaufen tot toerskiën en sneeuwschoenwandelen. Maar natuurlijk is het skiën een van de belangrijkste bezigheden wat hier beoefend kan worden in de vier goed geprepareerde skiegebieden met mooie brede en lange afdalingen.

Bijzonder van Lungau zijn tenslotte de goed bewaarde tradities, een rijk cultureel leven van muziek, trachten en lokale gerechten. Ook dat zal zeker bijdragen aan onvergetelijke herinneringen voor u van uw vakantie in Wolfgangchalets Mauterndorf.