Mauterndorf in de Winter

's Winters kunt u vanuit uw Chalet gemakkelijk de sneeuwzekere skiegebieden in het Salzburgerland van Aineck-Katschberg, Grosseck-Speiereck, Fanningberg of Obertauern bereiken. Mauterndorf ligt in het middelpunt van deze zeer geliefde skigebieden in de regio Lungau. Met de gratis skiebus of met de auto bent U in enkele minuten op de piste. Het gebied behoort tot de top skieregio's van Oostenrijk met bijna 250 km aan geprepareerde pistes van verschillende moeilijkheidsgraden en heeft een hoogteverschil tussen de 1064 tot 2410 meter met heerlijke afdalingen tot wel 7 km lang.

Voor Langlaufen is Mauterndorf een prima uitvalsbasis. In de omringende dalen liggen ca. 150 km aan geprepareerde loipen. Voor de wandelaars zijn er speciale Winterwanderwegen uitgezet, zelfs boven in het skiegebied. Ook voor toerskiërs en sneeuwschoenwandelaars heeft de regio veel mogelijkheden.

Het ruim 800 jaar oude Mauterndorf biedt ’s avonds een prachtige aanblik met zijn historische gebouwen en de mooi aangelichte Burcht, die hoog boven de plaats uit torent. In deze sfeerrijke omgeving vind u een ruim aanbod restaurants, Gasthöfe en enkele cafés waar het goed toeven is. Een uitbundige après-ski daarentegen treft u niet aan, wel een gezellig dorpsplein waar u in een ontspannen sfeer een glas Glühwein kan drinken. Dat alles op nog geen vijf minuten lopen vanaf uw Chalet.

Mauterndorf in de zomer

In de zomer bruist Mauterndorf van de vele evenementen zoals muziekuitvoeringen, middeleeuws weekend, Samson optochten, Old-timer Treffen, Paardenmarkt, etc. Ook het museum in de imposante Burcht is een bezoek waard of maak een rit met de stoomtrein over de Taurachbahn.

De prachtige regio om Mauterndorf (Unesco Biosphärenpark!) leent zich uitstekend voor activiteiten als wandelen, mountainbiken, raften maar ook golfen in het nabij gelegen St. Michael. Geniet van de schoonheid van indrukwekkende bergen, hooggelegen bergweiden en heerlijk voortkabbelende beken om u heen.

Op loopafstand van uw Chalet is er tevens een prachtig buitenbad, tennisbanen en diverse gezellige terrassen. Kortom, een absolute aanrader voor een heerlijke ontspannen vakantie.

Tijdens het verblijf van 1 juni tot 31 oktober krijgen al onze gasten de Lungaucard.
Dit is een voordeelcard waarmee u gratis toegang heeft tot o.a. de kabelbanen, zwembaden, musea en nog veel meer voordelen kunt genieten!